De antifouling zit op het onderwaterschip, de waterlijn is gerepareerd en de anodes zijn vervangen. Na 5 dagen hard werken kan de boot weer het water in. Als de Aquamarijn eenmaal weer water onder haar “voeten” heeft gaan we ankeren in het zuiden van Lanzarote. Na een paar dagen wacht ons een verrassing; de Delos (de YouTube sensatie onder de zeilers en cruisers) komt ons voorbij varen en we verwelkomen ze met een koud biertje. Vooral Michel volgt hun zeilavonturen en belevenissen al jaren via YouTube en social media en nu staan we oog aan oog met Brady, Alex (Blue) en hun bemanning. Michel krijgt de volgende dag het aanbod om met hun samen op het terras een biertje te drinken en kletsen gezellig bij over het cruisers leven. De komende dagen gaan ze zich buigen over de kapotte stuurautomaat en wachten op diverse onderdelen.

Michel met Brady & Blue van Delos

Intussen gaan we ons verkassen van ankerplek en varen naar Playa del Papagayo (Lanzarote). De ideale plek om te snorkelen, zwemmen en te relaxen in onze hangmat. In het weekend komen veel lokale mensen en toeristen hier ankeren en zien we de gekste taferelen, zoals een Fransman die zijn anker uitgooit bijna naast een Spaanse zeilboot. We zitten erop te kijken en zien de Fransman steeds dichter bij de Spanjaard komen en ze dirigeren hem om een stuk verderop te ankeren.

Playa del Papagayo

Het is vandaag zaterdag, tijdens mijn leven in Nederland was dit de dag voor de boodschappen, de wassen en opruimen. Vandaag is dat niet anders, maar nu op het eiland Fuerteventura op de Canarische eilanden. Ik heb inmiddels 2 wasjes gedraaid, de was is met dit zonnige weer en de wind zo droog en verschoon ook gelijk het beddengoed. Tijdens het eerste wasprogramma, het wasprogramma met dit energiezuinige apparaat aan boord duurt 3 uur en verbruikt niet veel water, heb ik de boodschappen gedaan. Op het einde van de middag is alles klaar en tijd om naar de boulevard te gaan voor een drankje en inmiddels onze favoriete namiddag snack; de huisgemaakte tonijnkroketten bij ons vast borreladresje.

De afgelopen weken waren de zeiltochten kleine afstanden om te overbruggen van ankerplek naar ankerplek, nu gaan we van Fuerteventure naar Gran Canaria, een tocht van ruim 60 mijl. We willen graag ’s ochtends vertrekken als het licht is en voor het donker aankomen. En dat is ons goed gelukt, een flinke bries wind en golven brengen ons naar Gran Canaria. Het eerste rif is ingezet en halen snelheden tot 12 knopen, de stuurautomaat kan het niet aan en schiet er telkens uit. Er zit niks anders op dan met de hand verder sturen. Aangekomen op de nieuwe ankerplek in het zuiden is het een andere wereld; windstil en vlakke zee, kortom de ideale plaats. We gaan naar de kant om onze benen te strekken en na het avondeten vallen we allebei in slaap.

Op deze plek liggen we met 3 andere Nederlandse boten en diverse andere nationaliteiten. De week is er goed gevuld met borrels en verjaardagen. Eerst de verjaardag van de Brabantse Mariëlle met als hoogtepunt de lekkere zelfgemaakte chocolade cheesecake, sashimi van tonijn, de dansbare muziek en heerlijke cava. En een paar dagen later de verjaardag van Michel. Na het ontbijt bel ik een taxi, want de huurauto kunnen we een paar dorpen verder ophalen. Daarna met de huurauto boodschappen doen voor de BBQ van vanavond en rijden naar dichtstbijzijnde Lidl. Deze blijkt gesloten te zijn i.v.m. verbouwing en rijden naar het volgende filiaal 20 kilometer verderop. Met een volle auto keren we terug naar de haven en vervoeren alles in één keer met de dinghy, met tegenwoordig de bijnaam “de brommer” naar de boot. Inmiddels is het later dan we hadden verwacht en beginnen snel aan de voorbereidingen zoals vlees marineren, salades en hapjes maken. Mooi op tijd komen de Nederlandse, Engelse en Zweedse visite langs en beginnen we met de tapas hapjes. Daarna wordt de BBQ aangestoken, gaan de malse stukken vlees op de borden en wordt het gezellig laat.

We hebben een paar dagen de huurauto op Gran Canaria tot beschikking en gaan wat toeristische trekpleisters op het eiland bekijken. Na wat speurwerk (hoe kan het ook anders van een oud VVV-medewerker) staan de volgende plekken op het lijstje; Pico de Bandama met uitzicht op een oude vulkaankrater, Pico de las Nieves (hoogste berg van het eiland) en archeologische afgravingen en grot in Galdàr. De tweede helft van de middag wordt besteed om praktische boodschappen te regelen bij de bouwmarkt, Ikea en de watersportwinkel. Net als we de watersportwinkel in Las Palmas uitlopen, komen we Jacqueline en Rienk tegen. Voor ons bekende zeilers en Jacqueline en Rob hebben we eerder ontmoet in Madeira. We borrelen wat bij hun aan boord en eten samen op het terras in de haven. De volgende dag nemen we Han en Mariëlle van de boot Ben-NL mee. We hebben allemaal nog wat nodig bij de Mediamarkt en weer in de bouwmarkt. Met onze boodschappenlijstjes in de handen lopen we door de bouwmarkt. Nadat we alle spullen hebben verzameld gaan we een frikandel met friet eten. Terug bij de auto start hij niet en bel ik met het huurbedrijf. Ze hebben een filiaal op loopafstand waar we zijn “gestrand” en kunnen ons verder helpen. Nadat de behulpzame jongeman van het huurbedrijf alleen de plus accupool kan vinden en niet de minpool om de startkabels aan te sluiten, brengt hij ons met alle boodschappen in een andere huurauto terug naar de haven.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.