Dag 1
We verkassen ons naar de volgende ría, nabij de haven van Fisterra zoeken we een geschikte ankerplek, daarna gaan we Fisterra verkennen, lopen o.a. langs de visveiling, de vissershaven, kleine boulevard en de smalle steegjes. Michel ziet een viswinkel en een slager maar zijn beide gesloten tot 17.30 uur (siësta) en op dit moment is het 17.00 uur. We besluiten een drankje te doen op de boulevard en naar de supermarkt te gaan voor wat inkopen.

Dag 2
Vandaag start de dag met wat regen en mist en aan het begin van de middag lost de mist op en maken we een wandeling langs het Camino al final Fisterra naar Cabo Fisterra, het eindpunt van de wandelroute van en naar het pelgrimsoord Santiago de Compostella. We hadden een mooi idyllisch bospad of wandelpad verwacht maar de route voert ons langs de doorgaande weg. Eenmaal aangekomen bij de vuurtoren en uitkijkpunt komt weer lage bewolking opzetten, weg uitzicht. Zo af en toe zagen we de andere kant van de ría en de kustlijn. Van wandelen krijg je trek en bij terugkomst in het dorp zoeken we een eetgelegenheid op om even bij te tanken met een hapje en drankje, het worden kaaskrokketjes en tortilla.

Dag 3
Het regent vandaag weer…… en volgens de weer app wordt het de hele dag slecht weer. Net vandaag willen we ons gaan verplaatsen naar het volgende ankerplekje; Cee en Corcubión. Ik hijs me in mijn zeilpak en neem plaats achter het roer terwijl Michel het anker binnenhaalt. De regendruppels vallen van de giek op mijn handen en tijdens de tocht van ongeveer 1 uur blijft het motregenen. Ik kijk intussen goed om me heen of ik geen kleine vissersboten zie die mijn koers kunnen kruisen, de bewolking hangt laag over het water en de baai is niet zichtbaar. Aangekomen in Cee/Corbubión trek ik mijn natte zeilkleding uit en hang het in de doucheruimte om te drogen. We gaan op deze druilerige dag Cee verkennen en er lijkt niet veel te beleven, iedereen zit geloof ik binnen met dit weer siësta te houden (lees, het is dan 16.30 uur). We drinken ergens koffie en thee en gaan weer terug naar de boot voor wat klusjes.

Dag 4
Het is een mooie zonnige dag, ik ruim wat spullen op, ga schoonmaken in de boot en doe de afwas. Daarna installeer ik me in een zomerse outfit in de kuip met mijn Spaanse studieboek en andere leesboeken. De eerste tijd word ik een beetje afgeleid door een muziekoptreden op de boulevard aan de kant maar stopt weer gauw. Vanavond gaan we het weekend inluiden op zaterdag en gaan we “uit” met Michiel en Arianne. Er is een openluchtconcert en we strijken ons neer op een terras genietend van de muziek en een drankje. Na een uur wordt het fris en zoeken we een gezellige bar met goede muziek op. Maken een praatje met de lokale bevolking en zij zijn benieuwd waar we vandaan komen. De uren vliegen voorbij en voor we het weten is het 2.30 uur en gaan naar buiten. Op het plein is het concert nog in volle gangen gaat daarna over in een openluchtdisco, de dj start de muziek met een flinke bas en de lokale jeugd, drinkend aan de zelf meegenomen flessen cola komen tot leven. Na een uur houden Michel en ik het voor gezien en pakken de dinghy naar de boot. Het feestgeruis op de kade/plein gaat nog vrolijk door en galmt goed over het water in de baai. Ik doe mijn oordoppen in en val als een blok in slaap.