Gisteren zijn we met veel wind aangekomen in de jachthaven van Muros. En dat betekent een normale douchebeurt en wasdag. Met attributen voor beide zaken lopen Michel en ik naar het havenkantoor waar zowel de doucheruimte als de wasruimte zich bevindt. Het is druk met wassen, de wasmachine en de droger staan aan, van elk één opgesteld. Dan maar eerst douchen en daarna de was erin. Michel is eerder klaar met douchen en ziet dat de wasmachine weer beschikbaar is. Hij selecteert de was op kleur, stopt het in de wasmachine en wassen maar. Hierna wilt nog iemand de was doen, het is lopende band werk. Na de siësta doen we het vaste ritueel van een wandelrondje door het dorp/stadje Muros, kopen bij een bakkertje brood voor morgen en appelcarre’s voor bij de koffie vanavond daarna sluiten we het rondje af met een drankje aan de boulevard.

Het is een mooie zonnige dag en ik had me gisteren voor het slapen al bedacht om vanochtend te gaan hardlopen. Na het ontbijt doe ik de afwas en trek mijn hardloopkleding aan. Waar zal ik heen gaan? Thuis in Nederland had ik vaste rondjes om te lopen. Ik besluit langs de boulevard te gaan lopen naar het volgende dorp in de baai. Het is laagwater en aan de andere kant van de baai komt de kustlijn helemaal droog te liggen. Bij terugkomst neem ik een douche, koop nog snel wat groente en fruit voor de winkel dicht gaat, gaan we lunchen en zit ik siësta te houden in de kuip met een tijdschrift. Later op de middag komt zeilboot Pitou de haven binnengelopen van Machiel en Liselotte. We helpen ze een handje met aanmeren en nemen een hapje en drankje bij hun aan boord. We sluiten de dag gezamenlijk af met een BBQ met gamba’s, inktvis en door Liselotte en mij zelfgemaakte salades.

Het is 14.50 uur en zitten aan de late lunch. Vissersboot 1 komt met een rotgang de haven binnengelopen. In een recordtijd van 10 minuten zien we dit euvel bij vissersboot 2, 3, 4 en 5 gebeuren. Waarom? Geen idee. Of zouden de vissers om 15.00 uur allemaal aan hun siësta willen beginnen? Ik denk vermoed van wel. In de vooravond staan we op het punt om een terrasje te pakken. Machiel en Liselotte gaan gezellig met ons mee en eten heerlijke salades, gegrilde gamba’s, inktvis onder het genot van een glas wijn.

De volgende dag gaat Michel wat klusjes doen op de boot, ik besluit een wandeling te maken buiten het dorp richting de heuvels en de bossen. In de namiddag gaan we de in de Spaanse supermarkt gekochte wijn proberen. Onze eigen voorraad witte wijn was op en ik heb op de gok een fles of twee meegenomen. Deze blijkt erg in de smaak te vallen en besluit gelijk bij dezelfde supermarktketen, tegenover de haven, nog een paar extra flessen te kopen. De ochtend erna leveren we de sleutels in bij het havenkantoor en krijgen we netjes de borg terug. De havenmeester schudt Michel de hand en geef mij twee zoenen op mijn wang en gooien we de lijnen los, verlaten Muros en de ría.