Albufeira

Inmiddels zitten we een aantal dagen in Albufeira. Nu we het besluit hebben genomen om langer te blijven in deze omgeving is er ook meer tijd om de niet afgemaakte klussen op de boot, waar we in Nederland niet aan toe kwamen, verder af te maken en de Algarve te verkennen. Zo hebben we hout nodig zoals platen en balken. Niet echt makkelijk te vervoeren te voet of per fiets dus huren we een auto voor drie dagen.

De eerste dag gaan we een dagje op stap naar Lagos, maar niet voordat Michel en Machiel de auto opgehaald hebben bij de verhuurmaatschappij. Een wandeling van 5 kilometer, zodra ze terug zijn gekomen met de auto in de jachthaven, kunnen Liselotte en ik onze spullen pakken en stappen we in. Nu rijden we het achterland in van de Algarve en passeren citroen-, sinaasappel-, olijfbomen en cipressen. Aan de horizon zien we trapsgewijs willekeurige witte huizen bij elkaar staan, wat een dorp vormt.

Na ongeveer een half uur komen we aan in Lagos en parkeren we de auto bij de jachthaven. Onze magen krijgen trek en lopen naar het centrum op zoek naar een leuk eetadresje. We stuiten bij toeval, via een vaste gast, op een Portugees eethuis. Binnen worden we ontvangen en geholpen door een vriendelijke ober. We nemen “prato do dia” oftewel de dagschotel, vandaag is deze met kip. De kip is erg hard gegaan en ze hebben alleen nog maar 2 porties kip in plaats van 4. Dus combineren we het met varkensvlees en kip. Het blijkt een prima keuze, het vlees is goed gekruid en smaakt mals. Na de lunch gaan we het centrum verder verkennen.

Onderweg komen we een soort van kersttheater met muziek op straat tegen. We bedenken dat we nog kerstverlichting nodig hebben voor in de kuip en gaan op zoek naar een Chinese winkel. In de Chinese winkel verkopen ze van alles, je kan het een beetje vergelijken met de Action. Eenmaal de winkel gevonden te hebben, blijken ze allerlei kleuren lampjes te verkopen; rood, groen, blauw, gemixt maar wij willen gewoon wit. Geen probleem, hebben ze ook, nog wat klusspullen erbij als kwasten en tiewraps en gaan naar de kassa. Op de terugweg nog even langs de Lidl en maken van de gelegenheid gebruik om grote en zware artikelen in te kopen als flessen water, bier, wijn, wc-papier, etc. Met een volgeladen auto rijden we terug naar Albufeira.

De volgende dag staat in het teken van klussen. Maar eerst heeft Michel spullen nodig zoals hout. Dus op pad met de auto naar de bouwmarkt een dorp verderop. Als Michel met het merendeel van het lijstje terugkomt, kan hij aan de slag, het maken van een boekenkast. Het gaat niet echt gemakkelijk; het juiste gereedschap is soms niet voor handen en je moet je in de meest onmogelijke hoeken zien te maneuvreren in een boot. Maar het resultaat mag er zijn!

Ook staat er een rit naar de Hollandse supermarkt op het programma. Met een van tevoren gemaakt wensenlijstje komt Michel thuis met o.a. Calvé pindakaas, hagelslag, appeltaartmix, speculaasbrokken, pinda/satésaus en schoonmaakazijn (tot nu toe niet kunnen vinden in Portugal). Ook heeft bij zichzelf getrakteerd op een Nespresso koffiemachine (niet gekocht bij de Hollandse super). Maanden drinkt hij instant koffiepoeder met warm water. De Senseo hebben we in Nederland achtergelaten want vanaf Frankrijk zijn er (bijna) geen koffiepads te krijgen, heeft zo’n apparaat een overbodige functie aan boord en staat het in de weg.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.