Onderweg van Faial naar Sao Jorge krijgen we een mooie voorstelling te zien van walvissen. Een groepje ligt lekker te relaxen en zien ze regelmatig water spuiten, tot slot maken ze een duik de diepte in en zien hun staart een sierlijke neerwaartse beweging maken.

De mooie sierlijke beweging van de walvisstaart

Na een paar uur komen we aan in de haven van Velas op Sao Jorge. Het havenkantoor is in het weekend gesloten en hadden in de haven van Horta instructies gekregen waar we konden aanmeren en steigerpasjes konden ophalen. Bij aankomst blijkt de havenmeester toch aan het werk te zijn in zijn vrije weekend. We worden door hem vriendelijk ontvangen, helpt met aanmeren, checkt ons in, geeft een plattegrond mee van het eiland en het dorp met informatie waar we het terras/café’s en restaurants kunnen vinden. Daarna komt een Portugese zeilboot binnen en legt naast ons zij aan omdat er geen plek meer is in deze kleine marina. We helpen hun met het aanmeren en worden bedankt in het Nederlands. Ah, de buurman spreekt een beetje Nederlands. “Familie in Nederland?” vraag ik hem. Het blijkt dat ze 10 jaar in Den Haag wonen en voor 2 weken een zeilboot in Horta hebben gehuurd met zijn gezin om de Azoren zeilend te verkennen.

De Saline en Pien liggen ook in deze haven, dus de gezellige eet- en borrelmomenten worden weer verder voortgezet. Met een huurauto gaan we een dagje op pad en staat in het teken van natuur en streekproducten. Zo bezoeken we o.a. een natuurpark, waterval, kaasmakerij, wijngaarden en een koffieplantage. Op het einde van de dag is de kofferbak gevuld met lokale wijn, kaas en koffie.

We hebben goede verhalen gehoord over UNESCO stadje Angra do Heroismo op Terceira; onze volgende bestemming, jammer genoeg van korte duur. Er komt goed weer + wind aan om terug te zeilen naar Engeland en/of Frankrijk en deze situatie heeft een poosje op zich laten wachten. Voordat we vertrekken verkennen we snel nog even deze mooie historische stad die als werelderfgoed staat aangemerkt. Nemen afscheid van de Portugese zeilburen uit Den Haag en krijgen als geschenk olijfolie en port geproduceerd door zijn broer en Hollandse stroopwafels. De dag voor vertrek borrelen we met de Pien en de laatste avond sluiten we af met een borrel aan boord bij Saline.

(Onderstaande is een kopie de dagverslagen/blogs van de trackingpagina; https://forecast.predictwind.com/tracking/display/aquamarijn )

Dag 1 oversteek Engeland/Frankrijk (25 juli 2020)

Het is weer tijd om een stukje plas over te steken. De weer- en windcondities zijn goed dus wordt het tijd om afscheid te nemen van de mooie Azoren. We hadden er graag wat langer willen blijven, maar de weken vliegen voorbij en de tijd begint voor ons te tikken.

Vanochtend de laatste boodschappen gedaan en de boot vaarklaar gemaakt. Rond 13.15 uur lokale tijd varen we de haven uit van Angra do Heroismo op Terceira. Mooi op tijd om plaats te maken voor de veerboot die om 14.00 uur aankomt en wij bijna op zijn plek lagen.

De bestemming is nog onbekend. Afhankelijk van het weer en de wind zal het ergens in Zuid-Engeland of Frankrijk worden en verwachten ongeveer 8 tot 12 dagen onderweg te zijn.

Dag 2 oversteek Engeland/Frankrijk (26 juli 2020)

De dag begint somber, grijs en met motregen. Alles is nat en klam doordat de wind en regen van achter komen en zo de kuip inwaaien. Gelukkig klaart het later op de ochtend op en komt de zon tevoorschijn.

Er staat sinds gisteren een goede wind en zeilen met volle zeilen tussen de 6 en 8 knopen. Alleen de zee is een beetje rommelig qua golfslag. In de eerste 24 uur hebben we 156 mijl afgelegd.

Net als bij de vorige oversteek naar de Azoren zijn de Nederlandse zeilboten Saline en Feeks ook onderweg in dezelfde richting. Feeks is een dag eerder vertrokken dan ons en Saline een paar uur later vanaf Terceira.

Dag 3 oversteek Engeland/Frankrijk (27 juli 2020)

Vannacht en deze ochtend veel onstabiele wind gehad. Later op de middag kwamen we in een windstille zone en hebben we de motor aangezet. Morgenochtend trekt de wind weer aan van een nieuw front waar we op mee kunnen liften. Door het rustige weer konden we vanmiddag en vanavond de afwas doen en douchen. Michel heeft vanavond in de keuken gestaan en broodje hamburger gemaakt.

Dag 4 oversteek Engeland/Frankrijk (29 juli 2020)

We hadden graag wat extra verse tonijn willen kopen op de Azoren voor in de vriezer. Maar de aanvoer was nihil omdat de vangst slecht was. Dus gokken we op wat eigen vangst onderweg, want volgens Michel is het echt “tonijnenweer”. Vanochtend was het raak. Zoals altijd is Michel aan het slapen als hij beet heeft, maar springt uit bed en haalt een veelvin tonijn binnen.

Het is voor mij de week van huis/tuin/keuken ongelukjes. Een paar dagen voor vertrek al languit over het dek gegaan doordat ik over een obstakel struikelde tijdens het aanmeren. Gevolg; een schaafwond aan de ene knie, de andere is blauw. Vandaag een losgeschoten grootschoot proberen te redden door het touw aan te trekken en brand langs mijn handen. Nu een paar geschaafde vingertoppen en blaren rijker.

De wind is na een avond en nacht motoren weer aangetrokken. De motor en stuurautomaat kunnen uit en de windvaan gaat aan en de fok uit. Een stukje brie uit de koelkast moet echt op. De ene helft als borrelhapje (zonder borrel), de rest gebruik ik voor de gehakt ovenschotel met prei en artisjokken als garnering.

De “bescheiden” tonijnvangst

Dag 5 oversteek Engeland/Frankrijk (29 juli 2020)

Met een vaart tussen de 6,5 en 8,5 knopen gaan we lekker. Wel staat de wind schuin in de kuip waardoor het er na uren stilzitten vrij fris wordt. De zijflap van de bimini hebben we aan een kant helemaal naar beneden getrokken en zo een windscherm gecreëerd.

De bewolking trekt weg, de zon schijnt veelal de rest van de middag zodat de accu’s kunnen opladen d.m.v. de zonnepanelen. De golven zijn vrij rustig en heb nog wat achterstallig naaiwerk kunnen doen, dit lukte vrij aardig met mijn handen.

Dag 6 oversteek Engeland/Frankrijk (30 juli 2020)

De stuurautomaat maakt overuren, de windvaan functioneert niet goed doordat een onderdeel los is gaan zitten. Een klusje voor in de haven. Na de vorige oversteek naar de Azoren heeft Michel een nieuwe hydraulische pomp van de stuurautomaat gemonteerd en doet het als een zonnetje. Alhoewel hij hard er aan moet trekken om op koers te blijven met dit weer. De wind is aangesterkt en de golven ruwer en onrustiger, we worden alle kanten opgeslingerd.

En het is weer raak! Op het einde van de middag, Michel lag weer te slapen, gaat de hengel af. De lijn blijft lopen tot tegen het einde op de molen. We moeten snelheid minderen om hem binnen te kunnen hengelen. Dus fok in en grootzeil laten zakken. En zo wordt er weer een geelvin tonijn op het dek gelegd. Dit keer een flink exemplaar, Michel schat 60 pond en de tweede vriezer gaat aan.

De flinke tonijnvangst

Dag 7 oversteek Engeland/Frankrijk (31 juli 2020)

Na de regen van gisterenavond is het vandaag open getrokken en wat rustiger op zee. De wind is gedraaid dus diverse keren de zeilvoering aangepast. Michel heeft walvissen gezien toen ik lag te slapen en is door een smak van een golf op de uitgeklapte kuiptafel gevallen. Gelukkig heeft hij niks, alleen de tafel hoeft gerepareerd te worden. Voor de rest wat opgeruimd in de boot en de afwas gedaan. Vanavond tonijn (uit blik) ovenschotel met groente, tomatensaus, rijst en een extra portie knoflook, die Michel erin heeft gedaan, gegeten.

Dag 8 oversteek Engeland/Frankrijk (2 augustus 2020)

We waren eerst van plan om naar Falmouth in Zuid-Engeland te gaan, maar door een quarantaine tijd van 14 dagen minus de dagen op zee, hebben we daar geen zin in. Nu koersen we naar Brest (Frankrijk) en hopen morgenavond, zondag voor het donker aan te komen. We moeten nog zo’n 88 mijl. Vooralsnog zijn er in Frankrijk geen Covid-19 beperkingen voor zeilers.

Al uren zitten we tussen een soort van 2 shipping lanes. Het lijkt wel een “confetti veld” van schepen op het AIS scherm waar we midden in zitten en voorbij varende lichten aan de horizon. Dit waren we een poos niet gewend al die drukte op zee, wordt straks nog leuk als we door Het Kanaal gaan.

“Confetti” van schepen op het AIS scherm met ons ons in het midden

Dag 9 oversteek Engeland/Frankrijk (2 augustus 2020)

Aan boord leven we momenteel in verschillende tijdzones op de “klokken”. De klok in de salon staat op Franse tijd (UTC +1), IPads en telefoons leven op Azoren tijd (UTC -1), iPod op Carib tijd (UTC -4) en AIS en Iridium (beide satelliet systemen) op UTC 0. Totaal niet handig en overzichtelijk, alhoewel het leefritme en tijdsgevoel totaal weg is op dit soort meerdaagse tochten.

In de middag zien we land en een marine schip komt een rondje om ons heen varen zonder verdere actie. Op het einde van de middag lokale tijd lopen we de haven van Brest binnen. Daarna is het even nagenieten en bijkomen met een drankje in de kuip, inchecken in het haven kantoor, een snel hapje eten en wat slaap inhalen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.