Ja echt, 12 of 13 augustus gaan we echt vertrekken. Dit hebben we tegen iedereen verteld, om die datum de trossen los te gooien. Maar het zat ons niet echt mee en hadden met een aantal tegenslagen te verduren, zoals lekkage op het dak (op 5 verschillende punten) en het nog af te lakken achterdek en de kuip.

De belangrijkste items van het lijstje worden nog snel ingekocht en besteld. Zo ook de zonnepanelen. Eerst worden ze volop getest, proefopstelling en dan kan het echte  montagewerk beginnen. Ook de reserve onderdelen voor de motor, proviant (niet alleen pindakaas en drop maar wat dacht je van lang houdbare karnemelk en Optimel drink), medicijnenkast, items uit de EHBO koffer worden vervangen en/of aangekocht, laatste verzekeringen en financiele zaken worden nog volop geregeld en een bimini tent op maat laten maken passeren de revue de laatste dagen voor vertrek. En voor je het weet ben je een paar dagen verder.

 Uiteindelijk zijn we donderdag 17 augustus in de namiddag vertrokken uit Goes. De nacht door gebracht op het Veerse Meer bij Veere en de volgende ochtend door het Kanaal van Walcheren de zee opgezocht. Nu liggen we net voor het donker aangemeerd in Oostende.