Het was even wennen de koude, vochtige en gure winter. We waren al aardig gewend aan de winters in zuidelijke oorden. Gelukkig heeft de dieselkachel zijn diensten goed bewezen en ons een warm en behagen onderkomen gegeven op de Aquamarijn. Ook tijdens de extreme koude periode compleet met pantoffels en fleecedeken. Met de lock-down en voor mijn gevoel een drastisch vitamine-D tekort was het een lange winter en koud voorjaar. Intussen hebben we ons draai gevonden en liggen we in het stadshart van Middelburg.  Vanaf hier is ons werk goed te bereiken of werken thuis op de boot. Fijn dat we allebei kort na de reis terug naar onze oude werkgever konden komen. Hier in de stad is alles op loopafstand te bereiken en heerlijk om het Nederlandse leven in de stad te zien en te beleven. Alhoewel het wemelt van de internationale studenten.

Ons inmiddels ook weer voorzien van Nederlandse lekkernijen witlof, karnemelk, haring, drop, stroopwafels, afhaal chinees, kroketten en zuurkool met rookworst (voor Michel). Herinneringen aan de reis blijven zeker of het nou de foto’s zijn, de blogs, dan niet in de keuken met de kruiden uit Portugal en de Surinaamse kipmarinade. Of ik kan mijn huid lekker verwennen met de arganolie uit Marokko en aloë vera crème uit de Canarische eilanden.

De lock-down wordt steeds versoepeld, avondklok is er niet meer, het is langer licht en het betere weer komt eraan. Voor mij is het weer fijn om meer buiten bezig te zijn. Een bootcamp les nemen, wandelen of lekker in de kuip zitten met een kopje thee genietend van de fluitende vogels en kwakende eenden. Na een lange tijd in de haven besef je weer hoe fijn het is om 24/7 gratis onbeperkt water, warm water en elektra te hebben.

Ik ben enorm fan van in bad gaan en dat heb ik zeker ook gemist. Vooral de vrijdagavond was het vaste prik toen we nog in Goes woonden, in de Carib was de lauwwarme zee mijn badkuip. Daar waag ik me in Nederland niet aan in de winter als koukleum. Maar daar hebben we inmiddels een oplossing voor gevonden; een opblaasbaar exemplaar wat we binnen kunnen zetten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.