Familie en vrienden hadden de datum van 11 augustus ruim van te voren in hun agenda staan. Alleen de locatie ontbrak nog om de uitnodigingen te versturen voor onze uitzwaaiborrel en tevens de 40-ste verjaardag van Nadine. Het duurde weken voordat er zicht kwam om een goede locatie te vinden waar we vanaf de kant makkelijk iedereen de boot willen laten zien en dit te combineren met een hapje en drankje. En eindelijk is het eind juli gelukt om een geschikte ligplaats te vinden en gingen de uitnodigingen alsnog de deur uit (in dit geval via de mailbox of Whatsapp).

En dan is het zover, 11 augustus is aangebroken. Partytent staat klaar, drank is gekoeld, de hapjes staan netjes gepresenteerd op de tafel, boot opgeruimd en gesopt en niet te vergeten het is droog en mooi weer, wat willen we nog meer. De eerste gasten druppelen binnen en worden door ons rondgeleid in de boot. Veel van hen zien de Aquamarijn voor het eerst en hebben enkel de verhalen van onze plannen gehoord, dat er elk weekend door Michel en mijn vader is geklust op de boot en nu mag en kan iedereen het eindresultaat bekijken in “real life”.

Ook is het een dag van een lach en een traan, je weet dat dit de laatste gelegenheid is om dierbare vrienden en familie te zien. Spreken en andere contacten houden zal je ongetwijfeld doen tijdens de reis, er zijn zoveel mogelijkheden van Skype, Whatsapp, social media of de blog. Maar het is toch anders.

Op deze wijze willen we iedereen bedanken voor zijn of haar komst, uitzwaaigroeten, felicitaties voor Nadine haar verjaardag en alle cadeaus.

Ook een bedankje (met een GROTE knipoog) voor de vriendelijke chauffeur die de gehuurde Dixie van Boels die we voor deze gelegenheid hebben gehuurd kwam ophalen. En achteraf gezien niet van Boels bleek te zijn en het ding mooi mee wist te nemen voor andere doeleinden. Fijn om mensen een flinke borg + bijbetaling van een Dixie op te schepen een paar dagen voor ons vertrek.