De eerste gasfles is leeg en de tweede aan boord is ook bijna leeg. Met elke avond een maaltijd koken en het water wat we ´s ochtends opzetten voor koffie en thee gaat het hard en is de bodem van de fles in zicht. We zijn er de afgelopen week achter gekomen dat het lastig is om onze Nederlandse gasflessen hier in Engeland te laten vullen. De enige oplossing is om een compleet nieuwe Engelse gasfles te kopen met statiegeld, die op het Europese vaste land niet in te wisselen is. Een paar dagen op het elektrische kookplaatje gekookt die we van huis hebben meegenomen, maar dat slurpte nogal wat stroom op de accu. Aangezien we voor anker liggen en geen walstroom voor het grijpen hebben, liep de motor tijdens de kooksessies om het stroomverbruik enigszins te beperken, inclusief een piepende V-snaar.

Maar goed, eenmaal in Falmouth ontkomen we er niet aan, we gaan op zoektocht naar een nieuwe gasfles. Hop, dinghy in het water, buitenboordmotor uit het luik van het dek tillen en naar de kant varen. We meren de dinghy aan en komen er vervolgens achter dat we £ 2,60 moeten betalen als liggeld voor de dinghy om alleen boodschappen te doen. Belachelijke prijzen vinden we, aan de mooring liggen zou ons rond de £ 40 per nacht kosten, dus kozen we voor gratis ankeren. Ook besluiten we een andere aanlegplek te zoeken voor de dinghy. Als dat is gelukt komen we in het centrum in een soort van bouwmarkt, tuincentrum en warenhuis in één terecht.

Ze verkopen er echt van alles, ook de items die op ons boodschappenlijstje staan; gasfles, tuinslang, thermoskan en een fluitketel. De laatste 3 waren kapot en hebben kunnen vinden ter vervanging, de gasfles dienen we op te halen in een speciaal depot twee straten verderop. En dan begint het gesjouw terug naar de dinghy en het is best een stuk lopen. Onderweg nog twee aansluitingen/koppelstukken gekocht voor zowel butaan als propaangas. Eenmaal terug op de boot blijkt de gasaansluiting niet te passen. We lunchen even en gaan daarna weer terug naar de kant om het goede koppelstuk te kopen. ’s Avonds kunnen we eindelijk weer vertrouwd koken op het gasstel en de oven gebruiken om het naanbrood af te bakken.