We hebben besloten hier een paar dagen langer te blijven en een beetje te gaan eilandhoppen op de Isles of Scilly. De eerste dag kwamen we aan op het hoofdeiland, St. Mary in baai Porth Cressa bij Hugh Town, de volgende ochtend boodschappen in het dorp gedaan en naar de bibliotheek voor gratis WIFI. De dag ervoor waren we bij het VVV geweest en een informatiegids over de eilanden meegenomen en zag dat er aan het strand van onze baai een bibliotheek zou zijn. Na de lunch hijsen we het anker op naar het volgende eiland, ankerplek The Cove tussen eiland St. Agnes en Gugh. En weer gaan er op verkenning en pakken nu enkel het eiland St. Agnes. Lopen langs cottages, kleine weilanden, overvolle bramenstruiken en de vuurtoren en eindigen vervolgens in pub “The Turkish Head”. Rond 18.00 uur keren we terug en merken allebei dat het prima weer is om de steaks die we vanochtend in de supermarkt hebben gekocht op de BBQ te leggen.

Na het late ontbijt de volgende ochtend besluiten we weer verder te kijken. Van de buurman die naast ons lag in Newlyn kregen we een paar ankertips en tussen eilanden Tresco en Bryher zat er ook één bij en zetten koers naar deze plek. De korte route zouden we alleen kunnen bereiken bij hoog water maar aangezien het nog geen hoogwater is en onze diepgang nemen we het risico niet en nemen de lange route buitenom. Gelijk ook de route met tegenstroom, tegenwind en hoge golven, geen ideale combinatie. Na 2 uur varen herhaalt het ritueel zich, anker uit, dinghy pakken en naar de kant, daar maken een wandeling en komen oa. langs een soort van vakantiepark en bezoeken een oud fort. Bij terugkomst loopt de wind aardig op, wordt het fris en gaan in de boot een paar klusjes doen. Michel zet een andere gasslang op het fornuis en pompt de bilge put leeg. Ik ga dweilen, door de tocht eerder op de dag stonden er een paar ramen open en heeft slokken zeewater naar binnen op de grond gegooid en een gedeelte van het dekbed, het dekbed hang ik over de giek om te drogen.

Dat het een hobbelige nacht zou worden hadden we totaal niet verwacht, de wind trok nog meer aan en het tij kwam van de andere kant dan de stroming. Michel gaat in de salon slapen, daar is de deining minder en na 2.00 uur werd het rustiger en viel ik weer in slaap. We gaan de volgende dag vertrekken naar Brest en willen niet te vroeg weg, anders komen we in het donker aan en slapen lekker uit.